русский 050-881-7217

טעויות נפוצות בדיווחים כספיים (וכיצד להימנע מהן)

דיווחים פיננסיים במילים אחרות מתארים את התקשורת שלנו, כבעלי ובעלות עסקים ופרילנסרים אל מול רשויות המס. אך זה הרבה מעבר לכך.

דיווחים פיננסיים במילים אחרות מתארים את התקשורת שלנו, כבעלי ובעלות עסקים ופרילנסרים אל מול רשויות המס. אך זה הרבה מעבר לכך.

עמידה ברגולציות הקיימות בישראל למען דיווחים פיננסיים מדויקים המשקפים את הכנסות העסק זה דבר חשוב מאין כמוהו המבטיח שלא נעבור על החוק או ששמא נואשם בעבירת מס כזאת או אחרת (שתוביל לקנסות ואף מעבר לכך). אך בואו נתייחס לדבר נוסף וחשוב לא פחות: כאשר אנחנו מדווחים על ההכנסות השוטפות של העסק באופן רציף ונכון, הרי שאנו גם משפיעים גם על ‘בריאותו’ הכלכלית של העסק שלנו. 

 

המשחק כאן הוא פשוט: דרך הנפקת החשבוניות אנו מודעים להכנסות העסק באופן מלא. דרך איסוף החשבוניות והקבלות מספקים ומגורמים אחרים, אנו גם מקבלים מידע מקיף ומלא על ההוצאות שאנו עורכים עבור העסק שלנו.

 

נשמע פשוט? ובכן… אם תשאלו אותנו, כבר פגשנו לא מעט בעלי ובעלות עסקים שיכולנו לחלק להם מספר טיפים מועילים וחשובים באשר לדיווחים הפיננסיים של העסק שלהם; דבר שהוביל אותנו לכתוב עבורכם את המדריך הבא.

 

חשבון בנק אחד לחיים האישיים ולעסק


אחת מן השגיאות הנפוצות ביותר, היא שבעלי ובעלות עסקים אינם מקימים חשבון בנק עסקי עבור העסק שלהם, ובכך מערבבים בין ניהולו הפיננסי של הבית לבין ניהולו הפיננסי של העסק.

 

הרגל שכזה יכול לגרום לבלבול, לרישום לא מדויק של נתונים פיננסיים ובעיקר להקשות על בעלי ובעלות עסקים להתחקות אחר הפעולות השונות שהם ערכו במהלך החודש, או לאורך תקופת זמן מסוימת.

 

עצתנו:

 

  • פתחו חשבון בנק עסקי 
  • הנפיקו והשתמשו בכרטיסי אשראי עסקיים לכל הוצאה הקשורה לעסק.
  • בדקו את החשבונות באופן קבוע כדי לוודא שאין הוצאות אישיות שמוגדרות בטעות כהוצאות עסקיות

 

תיעוד לקוי


תיעוד לקוי של הוצאות או הכנסות, עלול להוביל לחוסר בהירות פיננסית ולקשיים במעקב אחר רווחיות העסק.

בסופו של דבר, רווחיות העסק היא השורה התחתונה החשובה והעיקרית ביותר עבור כל בעל ובעלת עסק.

 

  • השתמשו בתוכנת חשבונאות אמינה המותאמת לגודל ולצרכים של העסק. ניתן להיעזר בתוכנות ייעודיות מצד משרד רואי החשבון שמלווה אתכם, ובכך כל הכנסות העסק ישתקפו לרואה החשבון שלכם
  • עדכנו באופן קבוע את הרישומים הפיננסיים ושמרו על גיבוי כדי למנוע אובדן נתונים
  • שמרו במקום אחד ומוגדר את כלל החשבוניות והקבלות שקיבלתם בעבור ההוצאות של העסק, במידה ומדובר בקבצים דיגיטליים כמו PDF, הכינו תיקייה מסודרת לכך והורידו את החשבוניות באותו היום שבו הן נשלחות אליכם.

 

דחיית תשלומי מס

 

הימנעו מדחיינות, הימנעו מלשלם את המיסים שלכם רק לאחר פרק זמן ממושך. אנו לעתים פוגשים בלקוחות פוטנציאליים המבקשים להיעזר בשירותינו, ומגלים ‘הרגלים מגונים’ דוגמת אלו.

 

אי-עמידה בתשלומי המס למדינה, עלולה לגרור קנסות כספיים גבוהים ואף סנקציות מצד רשויות המס.

 

עצתנו:

  • הבינו את דרישות המס המצופות מן העסק שלכם (ניתן ורצוי לערוך תחזית הכנסה עם רואה החשבון ובכך לשלם את המיסים על-פי שיעור המס הנדרש
  • עשו לעצמכם טבלה מפורטת המחשבת את אחוז המס המופרש מן ההכנסה באופן קבוע, ובכך תדעו במדויק את גובה הרווחים של העסק.
  • זהו תחום סבוך ולעתים מורכב, ולכן גם אם אינכם נעזרים ברואה חשבון באופן קבוע, הרי שמומלץ להתייעץ ו עם מומחה מיסים שיבטיח כי אתם אכן עומדים בדרישות ובו-זמנית מתווים אסטטגיה נכונה שמפחיתה את גובה תשלומי המס על-פי החוק.

 

דיווח חלקי של הוצאות

 

ישנם בעלי ובעלות עסקים רבים שאינם מודעים לעובדה שחלק ניכר מהוצאותיהם יכולות להיחשב כהוצאות לעסק לכל דבר ועניין.

 

הדבר לא רק שעלול להטעות את בעלי העסקים באשר למידת רווחיות העסק שלהם, אלא גם לייצר תמונה לא מדויקת באשר לגובה ההכנסות אל מול רשויות המס.

 

בדקו היטב את ההוצאות שלכם, וודאו אם אלו הן הוצאות שעוזרות לעסק להתקיים ולספק את שירותיו / מוצריו, ובמידה וכן, הרי שייתכן מאוד ואלו הן הוצאות מוכרות שיוכלו להפחית את גובה המיסים המשולמים לרשויות המס.

 

באתרנו תוכלו למצוא מדריכים המציגים רשומות שריכזנו להוצאות מוכרות לעוסק פטור | הוצאות מוכרות לעוסק מורשה וכן הוצאות מוכרות לחברה בע"מ.

 

שתפו ב
1